LOVE U JUST THE WAY U ARE, AS LONG AS U ARE PERFECT

Kärleken är blind säger de. Men det stämmer väl inte helt och hållet?
Många dömer efter yta, plånbok, religion eller ursprung.
Sociala skillnader gör sitt och många så kallade vänner kommer med sina åsikter.
Tycker si och så.
Visst finns det många som skiter i vad andra har att säga. Många har aldrig behövt bry sig om att begränsa sig. Men många är de som måste ta en del saker i beaktning.
Visserligen har man alltid ett val, man måste egentligen inte. Men om verkligheten är som sådan att alternativen är lite som att välja mellan pest och kolera så är det kanske förståeligt att man tar några steg bakåt?
Väljer att avskärma sig inom vissa avseenden från det man inte bör utforska.
Avskräckande exempel som innan fått betala ett högt pris skrämmer.
Ja, verkligheten ser ut så för många.

Jag är inte ensam om att jag skulle förlora min släkt om jag exempelvis valde att gifta mig med någon från en annan religion.
Det bottnar - i mitt fall -  i ett folkmord vars offer ännu inte fått ett erkännande.
Tro mig, jag vill leva i samförstånd och i harmoni. Älska fritt och göra exakt vad jag vill. Men verkligheten är inte så enkel. Vi människor är inte så enkla. Jag kan inte ändra min kära släkt genom att göra ett aktivt val som jag vet inte skulle respekteras. Tror inte jag vill ändra dem heller.

Man ska respektera de som väljer att gå sin egna väg lika mycket som de som väljer att inte göra så. Men jag kan inte tvinga någon att hedra just den andemeningen.
Vem kan göra det?
Jag som inte är jättereligiös undrar om det verkligen är värt att bli förkastad i all evighet. Det för att man väljer att älskas av barnen till bödeln som en gång släckte dina blodsband?
För en kärlek som handen på hjärtat eventuellt kan ta slut.
För det är så den verkligheten ser ut även här, eller vill någon påstå annat? Inte undgår kärleken sitt ofta olyckliga öde här väl?
Och innan någon suckar och tänker att dessa människor ännu inte lärt sig något om civilisation så vill jag säga följande; Det hjälper inte, du bara förringar en tragedi som påverkar miljontals människor än idag. Dessa blödade sår läker inte genom att stressa fram krav på att förlåta och glömma. 
Mitt val kommer utav kärlek till min familj inte utav hat till någon religion, kultur eller anhängare av de två.

Och. Det ironiska i det hela är att det är just valet att värna om vissa saker som gör att såna som jag kunnat integrera oss fullt ut i det här samhället.
Det samhället jag förstått är det mest civiliserade av dem alla...
Allmänt | | 7 kommentarer |
Upp